Wat is behandelbaar?

De kracht van de Chinese geneeskunde ligt erin dat door middel van de diagnostische mogelijkheden een zich ontwikkelende aandoening tijdig erkend en behandeld kan worden, zodat chronische stoornissen vermeden kunnen worden.

Bij vermoeidheid, energiegebrek, stress, slapeloosheid, spijsverteringsproblemen, acute en chronische pijnen, problemen met het bewegingsapparaat, menstruatieproblemen, chronische neusontsteking, allergieën, hooikoorts, functionele problemen (zonder organische oorzaak), ouderdomsproblemen en kinderziekten kunnen acupunctuur, kruidengeneeskunde en tuina een heel goede werking hebben.

Ook bij ernstige aandoeningen, zoals bijvoorbeeld problemen in samenhang met HIV-infectie, kanker of auto-immuunziekten, kunnen acupunctuur, tuina en Chinese geneeskruiden de gewone geneeskundige aanpak goed ondersteunen en zinvol aanvullen en/ of bijwerkingen voorkomen. Hierbij speelt de kwaliteit van de constitutie en van de weerbaarheid een belangrijke rol.

Het vermelden van alle aandoeningen die met Traditionele Chinese Geneeskunde kunnen worden behandeld, is niet zinvol. De Chinese geneeskunde beschouwt de mens in zijn totaliteit. Er worden niet zozeer symptomen behandeld, maar het gaat met name om het behandelen van de oorzaken, die mogelijk ergens anders in het lichaam of in de omgeving van de patiënt te zoeken zijn. Elke verstoring van de gezondheid ontwikkelt zich op een eigen manier en is nauw gekoppeld aan de individuele geschiedenis van de persoon. Als bij verschillende mensen dezelfde symptomen optreden, kunnen de oorzaken daarvoor dus heel verschillend zijn. Daarom verdient elke patiënt zijn geheel eigen individuele behandeling.

Tenslotte nog: tuina-massage en acupunctuur worden ook met succes toegepast ter ontspanning en herstel bij stress, overwerktheid en vermoeidheid.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook
Facebook
LinkedIn