Ayurveda

Ayurvedische massage is een van de belangrijkste ondersteunende therapieën uit de klassieke geneeskunst van de Ayurveda. Ze is gericht op het harmoniseren van de verschillende lichaamsenergieën, ontgift het lichaam en ondersteunt de reinigings- en vernieuwingprocessen van het lichaam. De individueel afgestemde massagetechnieken verhelderen de geest, versterken het zenuwstelsel,  reinigen het lichaam en bevorderen de vitaliteit. De basis van alle Ayurvedische oliemassages is Abhyanga: de Ayurvedische massage van het totale lichaam.

 Abhyanga wordt niet voor niets de koningin van de oliemassages binnen de Ayurveda genoemd. Ze maakt het lichaam zacht en soepel, waardoor het weer van nieuwe vitale energie wordt voorzien. Het ondergaan van een behandeling met de techniek van Abhyanga betekent een diep ingrijpende reiniging van oude lichaamsslakken (toxines) en bevordert een weldadige ontspanning. Volgens de oude geschriften beïnvloedt deze massage ook het totale beeld van de huid: ze verhoogt de huidtonus en de weerstand tegen invloeden van buiten. Ze wordt toegepast bij problemen met overgewicht, slapeloosheid, bij stress en mentale en fysieke uitputting. Ze verbetert het gezichtsvermogen, het immuunsysteem en versterkt de gehele conditie. Kalmeert het zenuwstelsel en stimuleert de lymfecirculatie. 

De behandeling geeft een zachte huid met een zijdeachtige tint, waardoor u zich weer stralend in de volle bloei van het leven voelt staan, met meer levensvreugde, energie en met een gelijkmatiger humeur. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook
Facebook
LinkedIn