Wat kan ik als therapeut voor u doen?

1. In de eerste plaats ben ik er als therapeut voor om naar u te luisteren. Ik neem rustig de tijd om u over uw klacht of aandoening te laten vertellen. U mag ervan uitgaan, dat ik het klachtenpatroon weet in te schatten en te beoordelen. Daarbij neem ik de vrijheid om bij twijfelgevallen met collega-therapeuten te overleggen, wat de behandeling alleen maar ten goede komt.

2. In de tweede plaats stel ik in overleg tussen u en mij vast welke van mijn vaardigheden in uw geval het meest zinvol zijn om te gebruiken. Het is daarbij mogelijk dat ik in het vervolg van het behandelingstraject op andere vaardigheden overga en/ of verschillende vaardigheden combineer. 

Werkwijze

Het is belangrijk te weten dat mijn werken aan je gezondheid en conditie in verschillende fasen verloopt. Waarom is dat zo belangrijk? Ik wil teleurstellingen bij de voortgang van de therapie voorkomen. Ook wil ik voorkomen dat te hoog gespannen verwachtingen (zoals bijvoorbeeld te snel resultaat willen boeken) u zouden kunnen ontmoedigen. Dergelijke negatieve ervaringen zijn immers niet bevorderlijk voor genezing.

Of u nu een afspraak heeft gemaakt voor een aandoening of klacht die plotseling is opgekomen of dat die al sinds enige tijd aanwezig is, u moet er rekening mee houden dat in beide gevallen volledig herstel, enige tijd nodig heeft. In het algemeen kan u zeggen dat een klacht die al een jaar duurt, minstens een maand of meer tijd nodig heeft om te herstellen. Klachten die twee jaar duren, hebben minstens twee maanden of meer nodig om weer te worden zoals u voor ogen heeft. Ook zijn er aandoeningen die misschien niet helemaal hersteld kunnen worden, waarbij dan het doel is om ze dan toch tenminste te verzachten en leefbaar te houden.

Klik hier voor de Fasering van de behandeling

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook
Facebook
LinkedIn