Fasering van de behandeling

Fase 1

De therapie is erop gericht om de hevigheid van het klachtenpatroon aan te pakken en te verminderen. Het kan zijn dat de behandeling meer dan eenmaal per week moet plaatsvinden. In sommige gevallen kan het resultaat van de behandeling spectaculair zijn en blijkt de klacht snel te verdwijnen. Dat betekent echter niet altijd dat de behandeling ten einde is. U belandt dan in de volgende fase van behandeling.

Fase 2

In deze fase gaan we na hoe het ontstaan van de aanvankelijke klacht is te voorkomen. Ik werk dan op een dieper niveau aan het versterken van lichaam en geest. Het kan zijn dat ik daarbij gebruik maak van eerder toegepaste behandelingsmethoden ofwel een nieuwe behandeling inzet. Over het algemeen zullen we in deze fase slechts om de paar weken afspreken.

Fase 3

Komt er dan nooit een einde aan de behandeling, zult u zich misschien afvragen. Nu u voor het grootste gedeelte klachtenvrij bent (fase 1) en er aan de onderliggende oorzaak van de klacht is gewerkt (fase 2), voelt u zich waarschijnlijk prima en bent u al tevreden. Het is echter mogelijk om van gezond nog gezonder te worden. Dat kan op verschillende manieren worden bereikt. U kunt daarbij denken aan fysieke oefeningen, aandacht voor voeding en aandacht om je mentaal in een conditie te brengen, zodat je je ook innerlijk sterker voelt en meer opgewassen bent tegen stress en beter kunt leren omgaan met negatieve emoties. In deze fase zal de tijd tussen de afspraken kunnen variëren van enige weken tot enkele maanden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook
Facebook
LinkedIn