Praktische informatie

Als u meent gebruik te kunnen maken van mijn praktijk voor traditionele Chinese geneeskunde kunt u telefonisch contact opnemen. Natuurlijk kunt u dat ook doen als u er nog niet zeker van bent, dat wij iets voor u kunnen betekenen. U hoeft zich daarbij tot niets verplicht te voelen.

Tijdens het eerste consult gaan we na wat uw klachten zijn en nemen we het verloop van de aandoening of ziekte door. Op grond daarvan wordt een diagnose gesteld en bespreken we welke therapie in uw geval het meest in aanmerking komt. Het kan wel eens gebeuren, dat tijdens dit eerste consult wordt geadviseerd om eerst de huisarts of een specialist te raadplegen. Diagnose en therapie zijn overigens op dezelfde principes als acupunctuur gebaseerd. Maar omdat wij daarbij ook met andere technieken dan alleen met naalden werken, is de behandeling pijnloos.

In het verloop van de behandelingen kan met u worden besproken of het raadzaam is de ingezette therapie met een of meerdere andere therapieën aan te vullen. Een combinatie van verschillende therapieën wordt als één consult aangerekend.

Het eerste consult zal een uur tot anderhalf uur in beslag nemen. De overige consulten variëren van een half uur tot een uur.

Praktische aanwijzingen om het hele traject van behandeling zo goed mogelijk te laten verlopen:

  1. Noteer in de tijd tussen de behandelingen door hoe uw ervaringen en reacties op behandeling of medicijnen zijn. Het werkt effectiever als we uw tussentijdse evaluaties tijdens een volgende afspraak kunnen doornemen aan de hand van uw notities.
  2. Afspraken vinden plaats op dinsdag, donderdag en vrijdag.
  3. Het is mogelijk dat u niet direct in behandeling kunt worden genomen, maar dat de eerste afspraak op een later tijdstip zal plaatsvinden.
  4. Een afspraak wordt alleen telefonisch gemaakt op dinsdag, donderdag en vrijdag vanaf 8 uur ’s morgens tot 19 uur ’s avonds.
  5. Bewaar uw specifieke vragen om ze tijdens uw afspraak te beantwoorden. Het is niet mogelijk om deze vragen telefonisch te beantwoorden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook
Facebook
LinkedIn